Mat och hygien hör ihop. Matkasseföretagen är väldigt noggranna när det gäller aspekter som hygien och många av leverantörerna har lagt till eller ändrat sina rutiner enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Matkassarna levereras till dörren utan närkontakt. Mottagaren av matkassen meddelas via dörrklockan eller porttelefonen.

Ja, det finns ekologiska matkassar som innehåller kött. Det finns även ekologiska matkassar som är vegetariska eller helt veganska. För mer information om de olika matkassarna så rekommenderar vi dig att läsa genom våra recensioner kring matkassarna.

Att äta ekologiskt är bra både för dig och för naturen. Ekologiska matkassar innehåller helt eller delvis ekologiska råvaror. Aktörer som Ecoviva och Årstiderna har ett brett utbud av ekologiska och omtyckta matkassar.

Ekologiska matkassar kostar något mer än andra matkassar, men kvalitén på råvarorna är ofta högre. Matkassarna finns att beställa i olika utföranden och för flera personer. Den billigaste matkassen som finns just nu kostar 315 kr. Vi rekommenderar dock att inte titta sig blind på matkasse-priset, utan på pris per portion.

Det finns flera aktörer som erbjuder ekologiska matkassar. De aktörer som är populärast just nu på Jamformatkasse.se är Årstiderna och Ecoviva. Årstiderna har ett brett sortiment av matkassar och råvarorna är alltid 100% ekologiska. Ecoviva har varit bäst-i-test i flera undersökningar.

När man äter enligt GI-metoden så ersätter man de livsmedel som innehåller snabba kolhydrater. Exempel på snabba kolhydrater är pasta, ris och vitt bröd.

Innan du beställer hem matkassen rekommenderar vi dig att jämföra de olika leverantörerna mot varandra. Via våra jämförelselistor kan du jämföra pris per portion, pris per matkasse och sortera efter hushållsstorlek. När du har bestämt dig för vilken matkasse du vill beställa hem så klickar du på ”Till Butik” och kommer då direkt till leverantörens hemsida. Om det är första gången du beställer så får du ofta förmånliga prova på priser.

Årstiderna har ett bra ryckte som leverantör och är dessutom den leverantör som är billigast. Veganska matkassen från Årstiderna innehåller enbart ekologiska råvaror. Använd vår Årstiderna rabattkod för att få 20% rabatt på din första beställning.

I skrivande stund finns det fyra leverantörer av veganska matkassar. Använd vårt jämförelseverktyg för att hitta den optimala matkassen för dig.

För studenter rekommenderar vi 2–3 middagar per matkasse. Detta ger dig förutom välsmakande middagar även matlådor som räcker veckan ut.