Matkassens Historia

Färdiga Middagslösningar och framförallt matkassar blir en allt mer populär lösning i de svenska hushållen. Fenomenet matkassar är relativt nytt, men trotts detta så finns det en hel del företag som levererar just matkassar. Anledningarna till detta är många, och några av dom finns att läsa här.

Historien kring hur det hela började varierar lite grann mellan de olika aktörerna, men den röda tråd som går att utläsa är densamma. Majoriteten av företagen har grundats för att du som konsument ska spara tid och pengar samt få ny inspiration i köket.

Middagsfrid beskriver att idén om den färdigplanerade matkassen uppkom 2007, då Kicki Theander satt på en parkbänk i Stockholm. Av hennes coach hade hon fått en hemuppgift som gick ut att reflektera över hennes drömsituation, detta med hjälp av papper och penna i en inspirerande miljö. I Kickis fall var detta Kungsträdgården i Stockholm. Den första timman tänkte hon mest i realistiska banor, trotts att hon hade blivit tillsagd av sin coach att vara mer fantasifull. När den första timman hade passerat så kom hon in på mat, och lät därefter pennan göra jobbet. Resultatet av dessa två timmar blev Middagsfrid, vilka också var pionjärer inom den färdiga matkassen (Middagsfrid, u.å).

När detta skrivs, 12 år senare så finns det ett stort antal aktörer inom matkassar och färdiga middagslösningar på den svenska marknaden. Detta är anledningen till att vi grundade sajten Jamformatkasse.se. Genom att jämföra matkassar från flera olika aktörer, så kan du som konsument känna dig säker på att du får hem den matkasse som passar dig bäst. Fördelarna med denna sajt är många för dig som konsument. Du kan bland annat jämföra portionspriser, se kompletta utbud och dessutom får du ta del av aktuella rabattkoder och erbjudanden som företagen erbjuder.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *