Cykel med matkassar

Om du, liksom vi – anser att det finns roligare saker att göra än att åka till mataffären så bör du läsa denna artikel. Att handla mat online bjussar på en lång rad fördelar, och vi på redaktionen har listat sex av dessa nedan:

 1. Impulsköpen minskar radikalt.
  Vi tror att nästan alla känner igen sig i följande scenario. Ni har arbetat, pluggat eller varit ute en längre stund. Klockan blir mycket och den lokala matbutiken måste besökas. Ni slänger in lite av det gamla vanliga i en kundvagn, inklusive några Snickers samt några bullar, och smiter vidare till kassan. Visst, det är självklart helt okej att unna sig någonting extra ibland. Men dessa typer av impulsköp är både onödiga samt dyra –  och bör undvikas i den mån det går.
 2. Utbudet förbättras enormt.
  De som en gång handlat online gör det gärna igen – och det är mycket förståeligt. Ett av de viktigaste anledningarna till att så är fallet består av att utbudet är betydligt bättre online. Istället för att springa mellan en massa butiker för att hitta det ni vill ha, kan ni handla både snabbare och mer kostnadseffektivt direkt från soffan.
 3. Prisläget ser betydligt trevligare ut.
  En fysisk matbutik har ett visst upptagningsområde. Om upptagningsområdet är mindre är priserna högre, och vice versa. Om ni väljer att handla mat på internet är upptagningsområdet enormt stort, och består då av alla som kan besöka webbsidan ifråga. Detta faktum innebär att den digitala handlaren kan köpa in större volymer och därmed pressa priserna på ett mer effektivt sätt.
 4. Ni slipper bära på tunga kassar.
  Om ni väljer att utföra era matinköp online slipper ni bära tunga matkassar i tid och otid. Då får ni tid över att åka till gymmet istället.
  Vissa leverantörer erbjuder till och med att ställa in maten i kylen åt er, vilket knappast bör ses som någon nackdel.
 5. Ni sparar tid.
  Att stå och köpa i diverse mataffärer är plågsamt tråkigt. Tid som kunde användas till någonting betydligt trevligare försvinner, samtidigt som farbror Olle hostar er i nacken. Om ni väljer att köpa en färdig matkasse sköter leverantören precis allt. Ni får hem alla råvaror direkt till dörren tillsammans med smaskiga recept, och sen är det bara att ta fram kockmössan.
 6. Er miljöpåverkan minimeras.
  Om ni väljer att handla mat online tjänar alla på detta, inklusive miljön. Svinnet minskar då ni enbart får ta del av så mycket råvaror som behövs för att tillaga rätten ifråga. Ni behöver heller inte trängas i trafiken för att kunna handla mat fysiskt, vilket innebär att koldioxidutsläppen minskar. Visst, miljön räddas inte tack vare att ni köper mat online, men om ni gör så har ni i alla fall gjort en bra miljöinsats.

Håller ni med i våra tankegångar? Finns det några specifika anledningar till att just ni väljer att handla mat online? Diskutera gärna vidare nedan.

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *