mobil

Dagens samhälle kan beskrivas som minst sagt stressigt. Eventuella barn ska hämtas och lämnas från skolan, och när det väl är avklarat är det kanske sportevenemang som gäller, vilket kan innebära att ni känner er som glorifierade taxichaufförer. Utöver detta ska den eventuella hunden ut och kissa i tid och otid, läxor ska genomföras och sist men inte minst – maten ska inhandlas och tillagas. Listan med diverse förpliktelser kan göras hur lång som helst. Men allt är förstås inte nattsvart. Många familjer har tagit till diverse knep för att de ska hinna med samtliga av vardagens krav. Några av dessa kan vara att gå ner i tid på sin arbetsplats, och därmed komma hem tidigare från arbetet, städhjälp och barnvakter kan vara två andra knep. Men det finns fler.

Om ni väljer att köpa en färdigplockad matkasse online bör ses som ett mycket tidsbesparande val. Att handla färdigförpackade kassar, eller att göra samtliga matinköp online har blivit alltmer populärt under den senaste tiden. Och varför då? Svaret är enkelt: Fördelarna är många och nackdelarna är få. Vi börjar med att gå igenom nackdelarna:

  • Varorna kan inte kontrolleras i förväg: Ett exempel på just detta problemet är att många har sina egna preferenser när det kommer till just frukt och grönt. Den perfekta avokadon, hur ser den ut? Vissa anser att en övermogen avokado är att föredra, medans andra vill ha den hård och fin. När ni handlar mat online kan ni inte välja vilka produkter som ska väljas, och det kan bli lite av ett problem. Men oftast har matbutikerna anpassat sina tjänster på ett mycket bra sätt. I avokado-fallet har ni nästan alltid möjlighet att välja om de ska vara ät-mogna eller inte, eller om de ska levereras i färdigpackade nätpåsar.
  • Prisnivåerna kan vara marginellt högre: Plock- och fraktavgifter är exempelvis en ganska vanlig företeelse inom online-matbranschen. Dessa kostnader bör dock vägas gentemot den tid ni sparar på att handla mat online.

Då traskar vi vidare och tar en titt på de fördelar som samma inköpssätt för med sig:

  • Tid sparas: Att behöva ta bussen eller bilen till närmaste matbutik är ganska tidsödande. Väl i mataffären kan dessutom köer uppstå, och Bettans mans svåger kanske vill prata om vädret i en halv evighet.
  • Den är en hälsovinst att handla mat online: När man väl kommer in i butiken och greppar tag i sin kundkorg så ställer man sig frågan, “Vad ska vi äta för något idag?”. Man plockar på sig lite varor i all hast, och en del godsaker slinker ner i korgen då blodsockret är lågt. När man väl kommer hem så inser man att många av de varor man plockade på sig redan står i skafferiet. Och de godsaker man stoppade ner i varukorgen är heller inte särskilt goda efter middagen. Om ni väljer att handla mat online slipper ni dessa typer av onyttiga impulsköp, vilket bör bidra till att er hälsa förbättras i det långa loppet.
  • Pengar sparas: Och jepp – vi vet. Detta kan stå i konflikt med en punkt som är listad lite högre upp. Men sanningen är det att alla impulsköp som utförs kostar en hel del pengar. Om ni besöker er matbutik tre gånger i veckan, och under dessa gånger unnar sig någonting för 15 kr – landar slutnotan på 2340 kronor årligen. Dessa slantar hade kunnat sparas, eller ha använts på ett betydligt bättre sätt.
  • Stressen minskar: Om ni väljer att handla mat online får ni samtliga matkassar hemlevererade på en specifik tidpunkt som ni själva valt. Tack vare detta slipper ni den stress som alla fysiska matinköp innebär.
  • Utbudet förbättras: Ni får tillgång till ett bredare utbud av matvaror om ni väljer att handla online. En lokal kvartersbutik, eller till och med en större matvarukedja – kan sällan matcha onlineutbudet.
  • Varorna förblir färska. Om ni väljer att handla mat via en fysisk butik kan den mjölk som vid kassan var purfärsk vara helt förstörd när ni väl kommit till ytterdörren. Varma bilar, bussar eller pakethållare kan göra att maten mer eller mindre förstörs. När ni handlar mat online bryts aldrig kylkedjan. Den mjölk (eller andra känsliga råvaror) ni köper förblir färsk då densamma transporteras med hjälp av moderna kylbilar.
  • Returerna är enklare. Om oturen skulle vara framme när ni handlar mat online är det inga problem att få tillbaka pengarna för varor som inte håller måttet. Ni behöver med andra ord inte traska tillbaka till en proppfull matbutik för att returnera någon enskild vara, vilket bör räknas som ett stort plus. Men ni bör dock kontakta kundsupporten för att få ett förtydligande vad gäller hur returprocessen går till i praktiken.

Att köpa färdiga matkassar online är en mycket god idé:

Om ni vill kunna ta del av alla de fördelar som precis nämndes kan en färdigpackad matkasse vara en mycket god idé. Det finns väldigt många stora aktörer inom denna nisch som levererar hundratusentals måltider varje dag – i hela landet. Några av dessa aktörer är Linas Matkasse, City Gross Matkasse, Coop Matkasse samt ICAs Matkasse. Som ni själva märker är det oftast stormarknaderna som själva skräddarsyr de matkassar som levereras ut, även om Linas Matkasse-gänget var först ut.

Sammanfattning

Det finns många fördelar med att handla mat online. Om ni väljer att beställa hem färdigplockade matkassar sparar ni en hel del tid. Utöver detta kan er hälsa förbättras, pengar kan sparas, stressen kan minska samtidigt som matutbudet förbättras avsevärt. De varor ni handlar hem online håller sig dessutom färska i en större utsträckning och om ni skulle vara missnöjda är returprocesserna oftast mycket enkelt utformade.

Den webbsida ni befinner er på just nu är en jämförelsesajt för just matkassar. Vi har valt att samla in information från Sveriges största matkasse-aktörer så att ni med enkelhet kan jämföra och hitta den matkasse som passar just er bäst.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *