matlagning

Allt fler väljer att beställa hem en färdig matkasse. Det finns många matkassar att välja mellan, och olika leverantörer har olika typer av matkassar. Vilken som är den bästa matkassen har ändrat sig mycket genom året, inte främst då det tillkommer nya spännande matkassar hela tiden. Om man ser till antalet Google-sökningar så är den populäraste matkassen i skrivande stund Linas Matkasse.

Linas Matkasse

Linas Matkasse har gått från att erbjuda klassiska matkassar där kunden får hem ett recepthäfte med tillhörande råvaror, man har alltså fått hjälp med allting från middagsplanering till inköp och leverans av råvarorna. 2020 valde man att låta kunder själva välja vilka maträtter som ska inkluderas i matkasse, vilket vi på Jamformatkasse.se tycker är en väldigt bra utveckling. Olika personer har olika smak och allting passar inte alla.

Nu får man med Linas Matkasse välja fritt bland ett 30-tal olika recept. De recept du väljer kommer sedan inkluderas i din matkasse. Inköp och leverans sköts fortfarande av teamet bakom Linas Matkasse, det du behöver göra är att sköta viss middagsplanering på egen hand (dvs välja bland de recept som finns på hemsidan).

När man blir kund hos Linas Matkasse får man välja om man vill ha en Vegetarisk meny, Enkelt och lättlagat, eller Klassiskt och inspirerande. Recepten du får välja bland baseras på detta val. Man kan även välja bland de olika kategorierna, så om du äter en flexitariansk kost så kan du välja både bland den vegetariska menyn och någon av de andra menyerna.

Även Hellofresh är en aktör som på senare tid lanserat sitt koncept med skräddarsydda matkassar i Sverige.

Andra populära matkassar

Strax efter Linas Matkasse hittar vi även ICA Matkasse, vilka på senare tid har börjat erbjuda färdigkomponerade matkassar. Vi hittar även aktörer som City Gross, vilka erbjuder Sveriges billigaste matkasse (25 kr / portion) samt Årstiderna och Middagsfrid. Årstiderna är en aktör som helt fokuserar på hållbart odlade och ekologiska råvaror i sin matkasse. Andra aktörer har specifika matkassar med en stor del ekologiska råvaror, Årstiderna har nästan uteslutande ekologiska matkassar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *